Simskolor för barn

Plask och lek-simskola

 • Krav: från 5 år, klarar sig på egen hand i omklädnings- och duschrummet
 • Mål: Få god vattenvana (vattenvanemärke)
 • Undervisning i undervisningsbassängen (djup 0,6–1 m), barnets vårdnadshavare kan vid behov hjälpa till med påklädningen.

Vattendjur

 • Krav: Vattenvanemärket eller du har redan god vattenvana och är modig i vattnet samt klarar dig på egen hand i omklädnings- och duschrummen
 • Mål: Simningens grunder (vattenskicklighetsmärke)
 • Undervisning i undervisningsbassängen (djup 0,6–1 m).

Nybörjare

 • Krav: Du har tagit vattenskicklighetsmärket eller kan redan flyta, glida och dyka
 • Mål: Kunna simma 10 meter (nybörjarmärket)
 • Undervisning i undervisningsbassängen (djup 0,6–1 m).

 

Pris: 52 € (5 ggr)

 

Fortsättningssimskola

 • Krav: Nybörjarmärket eller kunna simma 10 meter
 • Mål: Kunna simma 25 meter (intressemärket)
 • Undervisning i undervisningsbassängen (djup 0,6–1 m) och motionsbassängen (djup 1,2–4 m).

Simskola för märkestagning

 • Krav: Intressemärket eller kunna simma 25 meter
 • Mål: Rätt simteknik (teknik- eller talangmärket)
 • Undervisning i motionsbassängen (djup 1,2–4 m).

Simmagister

 • Krav: Teknik- eller talangmärke, eller kunna simma 50 meter utan avbrott med rätt teknik
 • Mål: Träna distanssimning (simkandidat, simmagister och primusmagister)
 • Undervisning i motionsbassängen (djup 1,2–4 m).

Tävlingssim för barn

Motionsgrupperna passar simkunniga barn och unga som redan kan simma och vill lära sig att simma med rätt teknik (fri-, rygg-, bröst- och fjärilsim).

Deltagarna ska kunna hoppa i den djupa änden av bassängen och simma 100 meter utan avbrott med valfritt simsätt. Syftet med gruppen är att erbjuda barn och unga en möjlighet att utöva simning och utvecklas på sin egen nivå. Simträningarna hålls i motionsbassängen. Träningarna leds av utbildade simlärare.

Pris: 78 € (10 ggr)

Simklubb

Simklubben är avsedd för barn i åldern 7–12 år. Deltagarna i klubben lär sig inte att simma eller tar märken som i en simskola, utan leker och gör allt möjligt kul tillsammans med instruktören. Deltagarna ska anmäla sig till simklubben på samma sätt som till simskolan, men ingen kursavgift tas ut. Barnen deltar i klubben med spabiljett. Barnen går själva från den övre våningen via omklädningsrummen till bassängen, där klubbinstruktören tar emot dem.

 

Beskrivning av simklubbens nivåer

Vikare

 • Du är 7–12 år.
 • Du är modig i vattnet.
 • Du kan simma med simdynor på simdjup.

Delfiner

 • Du är 7–12 år.
 • Du kan simma 10 meter.
 • Du kan simma utan simdynor på simdjup.

Fråga mer genom att skicka e-post till spa.kalajoki@santashotels.fi.

Simskolor för vuxna

Nybörjarsimskola för vuxna

Nybörjarsimskolan för vuxna är avsedd för vuxna som inte ännu är simkunniga. Simskolan följer planen för nybörjarundervisning i simning. I simskolan tränar deltagarna vattenvana, provar vattnets motstånd och att doppa sig under vattnet, flyta och glida.

 

Pris: 61 € (5 ggr)

 

Fortsättningssimskola för vuxna

Fortsättningssimskolan för vuxna är avsedd för vuxna som behärskar grunderna i simning. Vi tränar de grundläggande teknikerna i fri-, rygg- och bröstsim.

 

Tekniksimskola för vuxna

Tekniksimskolan för vuxna är avsedd för vuxna som redan är simkunniga. På kursen fokuserar vi på andningen samt på att hitta en avslappnad och god kroppsposition i vattnet.

Privatundervisning

Privatlektioner i simning passar simmare i alla åldrar och på alla nivåer. Våra utbildade simlärare planerar och genomför timmarna enligt deltagarens individuella färdighetsnivå och mål, oavsett om det innebär att undervisa i simningens grunder, träna simteknik eller mindre delområden av simning, till exempel andning eller voltvändning.

Kontakta oss och boka privatlektioner i simning för dig själv eller ditt barn: spa.kalajoki@santashotels.fi eller tfn 044 728 5921.

 

Priser:

Privatlektion 45 min./35 € (spabiljett ingår ej)

Parlektion 45 min./55 € (spabiljett ingår ej)

Grupp på över 2 pers. 45 min./Be om en offert!

 

Sjöjungfrusimning

Sjöjungfrusimningen har kommit till Kalajoki! Vi ordnar nybörjarkurser för sjöjungfrur, där vi tränar olika sjöjungfrufärdigheter, till exempel sjöjungfrusimning, korkskruvsglidning och bubbelkyssar! Sjöjungfrusimning passar alla sjöjungfrur och pojkfiskar oavsett ålder. För att få delta i kursen måste du kunna simma 50 meter, dyka ner i och under vattnet samt flyta både på mage och rygg. Du kan låna en fena på badcentret när du deltar i kursen. Efter kursen kan du valfritt köpa fenan. Ta med handduk, baddräkt och simglasögon till kursen.

Vid frågor om följande kurser, kontakta SaniFanis motionsinstruktörer per e-post på spa.kalajoki@santashotels.fi eller per telefon på 044 728 5921 under spaets öppettider. Högst åtta barn per kurs.

Pris: 80 € ( 5 lektioner)

 

Privat sjöjungfrulektion

Vill du ha en privatlektion i sjöjungfrusimning för dig själv, tillsammans med en kompis eller en liten grupp?

Priser:

Privatlektion 45 min./35 € (spabiljett ingår ej)

Parlektion 45 min./55 € (spabiljett ingår ej)

Grupp på över 2 pers. 45 min./Be om en offert!

Baby- och familjesim

Baby- och familjesim är en gemensam och aktiv lekstund för hela familjen på barnets villkor under ledning av en utbildad instruktör. Målet med babysim är att vänja barnet vid vatten under trygga förhållanden och få hen att bli vän med vattnet. Instruktören hjälper familjen att lära känna den nya familjemedlemmens temperament och favoritaktiviteter. När barnet är tre månader kan hen börja på babysim. Barnet ska väga minst 5 kg, så att hen håller sig varm i det 32 gradiga vattnet.

Målet med familjesim är att vänja barnet vid vatten med hjälp av lekar och sånger. Samtidigt tränar vi nybörjarfärdigheter i simning, till exempel att blåsa bubblor i vattnet, hoppa samt använda armarna och benen. För att barnet ska få delta i familjesim förutsätts inte att hen har deltagit i babysim.

 

Babysim

15 €/gång (anmälan till hela vårterminen)
En till vuxen 7,50 €/gång.

Familjesim (kurs)

Kursavgift (för 1 vuxen och 1–2 barn) 90 €
En till vuxen till priset av en simbiljett.
Obs! Det är möjligt att utnyttja oanvända lektioner genom att besöka spaet på egen hand. Det räcker att du visar passet för familjesim.

Familjesim (engångsavgift)

15 €/gång (för 1 vuxen och 1–2 barn)
Högst sju familjer ryms med per gång.

Förhandsanmälan (skilt till varje gång) senast kl. 19.00 kvällen innan. Förfrågningar och anmälan till grupperna till motionsinstruktörerna per telefon 044 728 5921 eller e-post spa.kalajoki@santashotels.fi under spaets öppettider.